Nutricionisti opozarjajo, da prehrana igra ključno vlogo pri nadzoru ravni sladkorja v krvi in preprečevanju napredovanja prediabetesa. Med živili, ki se jim je treba izogibati, posebej izstopajo ocvrt krompirček in beli kruh. Po besedah nutricionistke Krutike Nanavati ocvrta hrana, kot sta pomfrit in ocvrti piščančji medaljoni, vsebuje veliko nezdravih nasičenih maščob, ki lahko zvišajo raven sladkorja v krvi, kar vodi v insulinsko rezistenco. Priporoča izbiro bolj zdravih alternativ, kot so pečena zelenjava in puste beljakovine.
Beli kruh, ki spada med rafinirane žitarice, predstavlja še eno težavo. Nanavati pojasnjuje, da ta živila vsebujejo malo prehranskih vlaknin in imajo visok glikemični indeks, kar povzroča nenadne dvige sladkorja v krvi. Za stabilno raven sladkorja priporoča polnozrnate izdelke, ki zagotavljajo več hranilnih snovi in pomagajo zmanjšati tveganje za diabetes.
Prehranske odločitve so ključne za obvladovanje prediabetesa. Zmanjšanje vnosa nezdravih živil, kot sta beli kruh in ocvrt krompirček, ter prehod na polnozrnate in bolj hranljive možnosti lahko pomagajo izboljšati občutljivost na insulin, zmanjšati tveganje za diabetes in spodbuditi dolgoročno zdravje. Nutricionisti pozivajo k ozaveščenemu prehranjevanju in zdravemu življenjskemu slogu kot ključnima dejavnikoma pri preprečevanju napredovanja bolezni.